السفير المغربي فى اليونان، السيد سمير الدهر  يبحث إمكانية  التعاون بين المغرب و قبرص  هل هناك أمل لإمكانية  التعاون مع  المهاجرين المغاربة في اليونا ن
السفير المغربي فى اليونان، السيد سمير الدهر يبحث إمكانية التعاون بين المغرب و قبرص هل هناك أمل لإمكانية التعاون مع المهاجرين المغاربة في اليونا ن

Tο ενδεχόμενο συνεργασίας Κύπρου – Μαρόκου στους τομείς της αγροβιομηχανίας, της ιχθυοκαλλιέργειας, της διαχείρισης υδάτων, της κλιματικής αλλαγής και των καινοτόμων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης είχε με τον Πρέσβη του Μαρόκου στην Κύπρο, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, Samir Addahre.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του κ. Addahre στην Κύπρο, με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Γεωργίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρέσβη διάφορα θέματα πολιτικής που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας, στους τομείς της αγροβιομηχανίας,  της ιχθυοκαλλιέργειας,  της διαχείρισης υδάτων, της κλιματικής αλλαγής και των καινοτόμων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναφέρεται.

 Προστίθεται πως σημειώθηκε η ανάγκη εμπλοκής και του ιδιωτικού τομέα για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και συμφωνήθηκε όπως προωθηθεί επιχειρηματικό συνέδριο.

YOUR REACTION?

Facebook Conversations