Διαχωρίζουν τους μετανάστες: Μαροκινοί και Αλγερινοί θα απελαύνονται
Μετά από άτυπη απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής οι αστυνομικοί έχουν εντολές να διαχωρίζουν τους πρόσφυγες με βάση την χώρα προέλευσής τους.

2. Διαχωρίζουν τους μετανάστες: Μαροκινοί και Αλγερινοί θα απελαύνονται

Μετά από άτυπη απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής οι αστυνομικοί έχουν εντολές να διαχωρίζουν τους πρόσφυγες με βάση την χώρα προέλευσής τους.

Ετσι, όταν εντοπίζονται Μαροκινοί και Αλγερινοί θα ταυτοποιούνται και θα προωθούνται αμέσως για διοικητική απέλαση. «Δεν θα εφαρμόζεται κανένα εναλλακτικό μέτρο κράτησης» ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο iefmerida.gr.

Το μέτρο αυτό υιοθετήθηκε και στην επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών από το γήπεδο του Ταε-Κβον-Ντο.

Οσο για τους 132 Μαροκινούς που βρίσκονται στην Κόρινθο – μετά τα πρόσφατα επεισόδια στο γήπεδο του Ταε-Κβον-Ντο έχει ξεκινήσει η διαδικασία απέλασής τους. Ειδικότερα, έχει ζητηθεί από τον μαροκινό πρόξενο να μεταβεί στην Κόρινθο να τους περάσει από συνέντευξη και να τους δώσει τα σχετικά χαρτιά, όπως προβλέπεται. Για την απέλασή τους έχει προκριθεί η λύση η Frontex μέσω Ισπανίας να κάνει μια κοινή επιχείρηση για επαναπατρισμό τους.

Ξεκίνησε μετ' εμποδίων η μεταφορά προσφύγων στο Ελληνικό

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκίνησε μετά από μπάχαλο ωρών, η μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από το γήπεδο Τάε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που μεταφέρθηκαν στο γήπεδο Χόκεϊ του Ελληνικού, ένα τμήμα του οποίου ετοιμάστηκε εσπευσμένα για να τους υποδεχτεί. Περίπου 100 μετανάστες μεταφέρθηκαν, επίσης, στο προαναχωρησιακό κέντρο Κορίνθου.

Αυτή τη στιγμή στο χώρο βρίσκονται κλούβες της Αστυνομίας και δυνάμεις των ΜΑΤ για λόγους ασφαλείας.

Στις 13:00 έφτασαν κλούβες της ΕΛΑΣ στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο και ζήτησαν από τους μετανάστες να μαζέψουν τα πράγματά τους. Αρχικά επεκράτησε σύγχυση καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι παρά την συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με τους δημάρχους των όμορων δήμων (Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου) να γίνει εκεί η μεταφορά των προσφύγων, το γήπεδο χόκεϊ δεν είναι ακόμη έτοιμο και θα μπορεί να δεχθεί τους μετανάστες Πέμπτη ή Παρασκευή.

Από την άλλη, ο χώρος του Ταε Κβον Ντο πρέπει να παραδοθεί αύριο Πέμπτη, καθώς το Σάββατο ξεκινούν εκεί πανευρωπαϊκοί αγώνες kick boxing.

Οι υπεύθυνοι που έκαναν μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο, εκτίμησαν ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα κοστίσουν περί τις 20.000 ευρώ μαζί με τις επιδιωρθώσεις σε καζανάκια και βρύσες και τις εργασίες απολύμανσης.

 

YOUR REACTION?

Facebook Conversations