Υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου : Σύλληψη τριών επικίνδυνων ατόμων που ανήκουν στο ισλαμικό κράτος
Υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου : Σύλληψη τριών επικίνδυνων ατόμων που ανήκουν στο ισλαμικό κράτος

Η Κεντρική Υπηρεσία Δικαστικής Διερεύνησης  (BCIJ), στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Εθνικής Εδαφικής Επιτήρησης (DGST), συνέλαβε την περασμένη Πέμπτη τρεις επικίνδυνους ατόμων που έχουν υποσχεθεί πίστη στο λεγόμενο ισλαμικό κρατικό οργανισμό ηλικίας 24 έως 30 ετών, και που δραστηριοποιούνται στις πόλεις Laayoune, Salé και Marrakech, δήλωσε δήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να υποταχθούν στον λεγόμενο «χαλίφη Daesh», εμπλέκονται στην υποκίνηση δολοφονίας για την εκτέλεση της αιματηρής προσέγγισης αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης, μαζί με την πρόθεσή τους να «αποκτούν εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα της κατασκευής εκρηκτικών συσκευών», ανέφερε η δήλωση.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν επίσης ότι ένας από αυτούς τους υπόπτους, που είχαν συγκεντρώσει στο παρελθόν στρατόπεδα των αυτονομιστών του «polisario» στο Tindouf, προετοίμαζε να διαπράξει τρομοκρατικές πράξεις μέσα στο Βασίλειο. του Μαρόκου σε εκτέλεση της ατζέντας "Daesh", προσθέτει το υπουργείο.

Η αναζήτησηεπέτρεψε την κατάληψη ενός συνόλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ενός "δελτίουταυτότητας" που εκδόθηκε σε μία από τις εμπλεκόμενες από τη μαριονέταδημοκρατία, μια στρατιωτική στολή των λεγόμενων "Polisario" και μιασημαία που συμβολίζει αυτήν την οντότητα μαριονέτας. Η κακή αιτία θαπαρουσιαστεί δικαιοσύνη στο τέλος της έρευνας που πραγματοποιείται υπό τηνεπίβλεψη του αρμόδιου εισαγγελέα.

YOUR REACTION?

Facebook Conversations