Το Μαρόκο προκρίνεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 εξαλείφοντας την Ακτή Ελεφαντοστού  με 2 α 0
Το Μαρόκο προκρίνεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 εξαλείφοντας την Ακτή Ελεφαντοστού με 2 α 0

Το Μαρόκο προκρίθηκε το Σάββατο για το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο από το 1998

χάρη στη νίκη του (2-0) στην Ακτή του Ελεφαντοστού, η οποία θα απουσιάζει από τον ανταγωνισμό για πρώτη φορά από το 2002.

Είκοσι χρόνια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 1998 στη Γαλλία, όταν η ομάδα του ήταν επικεφαλής της Noureddine Naybet και του Mustapha Haji, το Μαρόκο θα επιστρέψει στο διαγωνισμό στη Ρωσία χάρη στη νίκη του το Σάββατο (2-0) στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Ο Haji είναι πλέον βοηθός προπονητής, αλλά οι διάδοχοί του στο γήπεδο έχουν τιμηθεί με τους πρεσβυτέρους τους σε αυτήν την προκριματική εκστρατεία, τελειώνουν αήττητοι με 11 γκολ που σημείωσαν και κανένας δεν είχε εξαργυρωθεί.

Οι Μαροκινοί πήραν γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα, σκοράροντας πυροβολημένος από τον Ναμπίλ Ντιάραρ (25η) σε ένα κεντρο-πυροβολισμό και τον καπετάνιο Μεχτί Μπενάτια σε σφάλμα σήμανσης του Jean-Philippe Gbamin (30η). Ο Hervé Renard είναι ο δεύτερος γάλλος προπονητής για να εξασφαλίσει την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον Didier Deschamps, ενώ ο Βέλγος ομόλογός του Marc Wilmots δεν θα πρέπει να επιβιώσει από αυτή την αποτυχία.

YOUR REACTION?

Facebook Conversations