Ο βασιλιάς του Μαρόκου ως πρόεδρος της επιτροπής Al-Quds στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ  Αντόνιο Γκουτέρς σχετικά με Ιερουσαλήμ
Ο βασιλιάς του Μαρόκου ως πρόεδρος της επιτροπής Al-Quds στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρς σχετικά με Ιερουσαλήμ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Al Quds, Mohammed VI, απέστειλε επιστολήστον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών  Αντόνιο Γκουτέρς σχετικά με την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για την κατεχόμενη πόλη της Ιερουσαλήμ, προειδοποιώντας για "τον κίνδυνο θρησκευτικών συγκρούσεων" και ιδεολογικά ". Ένα ατμόσφαιρο που ευνοεί την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. "

Σύμφωνα με δήλωσηπου εκδόθηκε την Τετάρτη από τις μαροκινές αρχές, "η παραβίαση του νομικούκαι ιστορικού καθεστώτος της Ιερουσαλήμ κινδυνεύει να θέσει το ζήτημα  των θρησκευτικών και ιδεολογικών συγκρούσεων,   και τις διεθνείς προσπάθειες για τη δημιουργία ατμόσφαιρας ευνοϊκής για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

 Ένταση και συμφόρηση και υπονομεύουν όλες τις ευκαιρίες για ειρήνη, για να μην αναφέρουμε αυτό που μπορεί να προκληθεί από το αυξανόμενο φαινόμενο της βίας και του εξτρεμισμού. "

Σήμερα, επιτρέψτεμου να σας εκφράσω,  Με ανησυχεί η συχνή είδηση
Σχετικά με την πρόθεση της αμερικανικής  κυβέρνησης να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ,  Και η μεταφορά της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Ιερουσαλήμ.

Εκτιμού με ιδιαίτερα τις ειλικρινείς προσπάθειές σας για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή και ελπίζουμε ότι θα είστε σε θέση να προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την πόλη της Ιερουσαλήμ λόγω των σοβαρών επιπτώσεων της για το μέλλον της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

YOUR REACTION?

Facebook Conversations