Ο βασιλιάς του Μαρόκου Mohammed VI προεδρεύει για την έναρξη 26 βιομηχανικών επενδύσεων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας
Ο βασιλιάς του Μαρόκου Mohammed VI προεδρεύει για την έναρξη 26 βιομηχανικών επενδύσεων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο βασιλιάς Mohammed VI, τη Δευτέρα στο Βασιλικό Παλάτι της Καζαμπλάνκα, ξεκίνησε την έναρξη 26 βιομηχανικών επενδύσεων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας αξίας 13,78 δισεκατομμυρίων dirhams.

Στην τελετή παρουσιάστηκε μια ταινία που υπογραμμίζει την εξέλιξη της εθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, Ιδιαίτερα χάρη στο πρόγραμμα βιομηχανικής επιτάχυνσης, το οποίο ξεκίνησε στις 02 Απριλίου 2014, καθώς και τα συνοδευτικά μέτρα, ειδικά στον τομέα της κατάρτισης για τη βέλτιστη εφαρμογή αυτού του συστήματος.

Ο Υπουργός Βιομηχανίας, Επενδύσεων, Εμπορίου και Ψηφιακής Οικονομίας Μουλέι Χαφίζ Αλ-Αλάμι εξέφρασε μια ομιλία στην οποία τόνισε ότι «οι επιτυχίες που επιτεύχθηκαν στον βιομηχανικό τομέα γενικότερα και στην αυτοκινητοβιομηχανία ειδικότερα είναι η κίνηση του βασιλιά».

Ο κ. Υπουργός εξήγησε ότι τα 26 επενδυτικά σχέδια που ξεκίνησαν στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας επέτρεψαν την εισαγωγή νέων ειδικοτήτων στο Μαρόκο προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική ολοκλήρωση, να ενισχυθεί ο παραγωγικός ιστός και να ανταποκριθεί η ζήτηση προς τα όρια της ώρας μέσω των εισαγωγών και θα επιτρέψει τη δημιουργία 11.568 Άμεση δουλειά.

Ο κ. Alami είπε ότι η εκτόξευση αυτών των επενδύσεων θα είναι μια σημαντική ανακάλυψη για την παραγωγή πλαισίων αλουμινίου, πινάκων τιμονιού, μπροστινού προφυλακτήρα, καθισμάτων, καθώς και ηλεκτρομηχανικών δοχείων.

Από τις 26 επενδύσεις, οι έξι είναι στο πλαίσιο της εφαρμογής του βιομηχανικού συστήματος της "Renault"

13  επενδύσεις θα ολοκληρωθούν στο πλαίσιο του βιομηχανικού συστήματος "ABS Peugeot Στην πόλη Kenitra"

παρόντες ήταν επίσης οι Κ. Marc Nassif, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Group Μαρόκο, Jean Christon Kemar, Διευθυντής Περιφέρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής, Ομάδας ABS Peugeot Jean-Luc de Paola, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Valleo και Hakim Abdelmoumen, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Μάρκετινγκ του Μαρόκου.

YOUR REACTION?

Facebook Conversations