Ο βασιλιάς Mohammed VI, συνοδευόμενος από τον πρίγκιπα Moulay El Hassan στο Παρίσι, για τα έργα της Διεθνούς Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα
Ο βασιλιάς Mohammed VI στο Παρίσι στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα "Σύνοδος κορυφής ενός πλανήτη"

Ο βασιλιάς Mohammed VI, συνοδευόμενος από τον πρίγκιπα Moulay El Hassan την Τρίτη το απόγευμα στο Παρίσι, στο έργο της Διεθνούς Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα "Σύνοδος κορυφής ενός πλανήτη".

η εναρκτήρια συνεδρίαση παρουσία του Προέδρου της Γαλλίας κ. Emmanuel Macron, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρς, του Προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας Jim Yong Kim, της Βρετανικής Πρωθυπουργού Theresa May, επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης, Mariano Rajoy, πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και αρκετές δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Ο στρατηγός Mohammed VI δείχνει πόσο παγκόσμιο είναι το ζήτημα του κλίματος και αφορά όλες τις χώρες του Νότου και του Βορρά », δήλωσε ο συντονιστής.

Τόνισε επίσης την παρουσία του Πριγκιπάτου Moulay El Hassan ως «έντονο σύμβολο συμμετοχής των νέων» για την αιτία του κλίματος.

Η συμμετοχή του βασιλιά σε αυτό το παγκόσμιο συνέδριο, που στοχεύει σε συγκεκριμένα έργα, με ιδιαίτερη έμφαση στη χρηματοδότηση, αντανακλά τη συνεχή προσπάθεια του Βασιλιά να ξεκινήσει και να ενθαρρύνει πρωτοβουλίες για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και του περιβάλλοντος. Επίτευξη των στόχων που σχετίζονται με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στις διάφορες διασκέψεις για το κλίμα, ιδίως στο Μαρακές, όπου το Βασίλειο έχει διακριθεί ως ένας δυναμικός φορέας αποφασιστικά δεσμευμένος στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Διάσκεψη Κορυφής για το κλίμα του Παρισιού και η ευκαιρία να αναλάβει μια νέα ηγεσία.

Αρκετοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ανώτεροι υπάλληλοι διεθνών οργανισμών (Τράπεζες Ανάπτυξης, Διεθνείς Οργανισμοί, Επιχειρήσεις, Ταμεία, Τράπεζες Επενδυτών και Τοπική Αυτοδιοίκηση) ήταν επίσης παρόντες.

YOUR REACTION?

Facebook Conversations