H πριγκίπισσα του Μαρόκου Lalla Hasnaa επισκέπτεται το οικολογικό σχολείο Al Masjid στο Aïn Aouda νομός Skhirat-Témara
H πριγκίπισσα του Μαρόκου Lalla Hasnaa επισκέπτεται το οικολογικό σχολείο Al Masjid στο Aïn Aouda

Με την ευκαιρία του δωδέκατου έτους του προγράμματος Eco-Schools

 Η πριγκίπισσα Lalla Hasnaa επισκέπτεται το οικολογικό σχολείο Al Masjid στο Ain Aouda

Η πριγκίπισσα Lalla Hasnaa, Πρόεδρος του Ιδρύματος Mohammed VI για την προστασία του περιβάλλοντος, επισκέφθηκε την Παρασκευή στην Ain Aouda (νομός Skhirat-Témara), το Eco-School "Al Masjid" και περιστασιακά το δωδέκατο έτος του προγράμματος Eco-Schools, ένα από τα εμβληματικά του Ιδρύματος για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας ανταλλάσσονται με τους μαθητές της επιτροπής παρακολούθησης του σχολείου, τα παιδιά δώδεκα παρα πέντε ετών που κινητοποιούν με την καταδίκη από το 2010, ημερομηνία προσχώρησης της εγκατάστασης τους στο πρόγραμμα Eco-Schools . Παρουσιάστηκαν στην πριγκίπισσα Lalla Hasnaa τις καθημερινές φιλικές προς το περιβάλλον χειρονομίες και καλές πρακτικές που χρησιμοποιούν για τη διαχείριση των υδάτων και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συζήτησαν με τη Βασιλική Υψηλότητα τα προβλήματα του κλίματος και της ενέργειας μέσω ενός παιχνιδιού που τέθηκε στο διαδίκτυο από το Ίδρυμα για την ευαισθητοποίηση σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα

Οι μαθητές έδειξαν επίσης την πρεσβεία Lalla Hasnaa το ενδιαφέρον τους για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας παρουσιάζοντας τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά που φυτεύτηκαν στον πράσινο χώρο του σχολείου.

Η Βασιλική του Υψηλότητα ζήτησε επίσης από πρωτοβουλίες που έλαβαν οι μαθητές για να ταξινομήσουν και να ανακυκλώσουν απόβλητα από το σχολείο τους ή για να σώσουν νερό στο σχολικό κήπο μέσω της χρήσης ενός τοπικού συστήματος άρδευσης. PET μπουκάλια.

Το σχολείο "Al Masjid" είναι ένα καλό παράδειγμα του προγράμματος Eco-Schools. Η δέσμευση των μαθητών του επέτρεψε να αποκτήσει το Πράσινο Περίπτερο το 2012, την υψηλότερη διάκριση του προγράμματος, και να το ανανεώσει κάθε χρόνο από τότε. Κινητοποιήθηκε από την επιτροπή παρακολούθησης, οι 171 μαθητές που χωρίστηκαν σε έξι τάξεις συζήτησαν τα διάφορα θέματα του προγράμματος.

Το 2012 ασχολήθηκαν με τη διαχείριση αποβλήτων και τα τρόφιμα και το 2013 και το 2014, αφορούσαν δύο άλλα θέματα, την ενέργεια και τη βιοποικιλότητα.

Οι μαθητές του Eco-School "Al Masjid" εργάζονται τώρα για να μεταδώσουν την εμπειρία τους στο περιβάλλον τους και σε άλλα ιδρύματα. Συνειδητοποίησαν, με τη βοήθεια του Συνδέσμου «Χαμόγελο της ελπίδας», έναν «οδηγό του οικολογικού μαθητή».

Χάρη στο Ίδρυμα πιλοτικά δικτύωσης για να επιτρέψει τη διάδοση εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, το σχολείο συνδέεται επίσης με το 2018 με άλλο αγροτικό οικισμό, η Eco-School «Lboura» Taroudant, Πράσινη Σημαία από το 2013, με τον οποίο μοιράζεται σήμερα ένα παιχνίδι για την κατανάλωση ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, που κατασκευάζεται με ανακυκλωμένα υλικά.

Το σχολείο «Αλ Masjid» συμβολίζει την αξιοσημείωτη αύξηση παρουσίασαν το πρόγραμμα Eco-Schools για δώδεκα χρόνια, η οποία αποτελεί μέρος του οράματος της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Mohammed VI στη διατήρηση του περιβάλλοντος και της εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη. Σχεδιασμένο από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και αναπτύσσεται στο Μαρόκο από το Ίδρυμα Mohammed VI για την Προστασία του Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Επαγγελματικής Κατάρτισης, Η Επιστημονική Έρευνα και η Ανώτατη Εκπαίδευση, το Eco-Schools απευθύνεται σε παιδιά από το προσχολικό έως το δημοτικό και έχει ως στόχο να τους διδάξει τα βασικά στοιχεία της οικολογικής συμπεριφοράς.

Σήμερα, στο πρόγραμμα αυτό εγγράφονται σχεδόν 1.925 σχολεία, από τα οποία 262 έχουν την πράσινη σημαία ή ένα από τα ενδιάμεσα πιστοποιητικά. Το δίκτυο αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερους από 717.853 οικολογικούς σπουδαστές που εποπτεύονται από 28.765 συντονιστές που εκπαιδεύονται από το Ίδρυμα και το Υπουργείο Παιδείας.

Με την ευκαιρία αυτή, η πριγκίπισσα Lalla Hasna S.A.R. το πήρε μια φωτογραφία σουβενίρ με όλα τα παιδιά οικολογικό σχολείο στο σχολείο «Αλ Masjid» και με τη σχολή του θεσμού.

YOUR REACTION?

Facebook Conversations