Η κυβέρνηση του Κατάρ καταγγέλλει τη δημοσίευση ψεύτικης εικόνας του βασιλιά Mohammed VI
Η κυβέρνηση του Κατάρ καταγγέλλει τη δημοσίευση ψεύτικης
εικόνας του βασιλιά Mohammed VI

<Ο διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας της κυβέρνησης στο Κατάρ, ο Σεΐχης Σάιφ Μπιν Αχμάντ Αλ Θάνι, θρήνησε τη φωτομοντάζ στην οποία ο Βασιλιάς του Μαρόκο Mohammed VI φοράει κασκόλ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ντόχα, σημειώνοντας ότι θα ανοίξει έρευνα για να αποκαλύψει τον συγγραφέα photoshop.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε αργά την Τρίτη, ο διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας της κυβέρνησης δήλωσε ότι ο συντάκτης αυτής της "απαράδεκτης" πράξης δεν θα επιτύχει τους στόχους του που συνίστανται στην υπονόμευση της επίσκεψης του βασιλιά Μωάμεθ VI στο Κατάρ.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Κατάρ  υποσχέθηκε ότι "θα ανοίξει έρευνα για να ανακαλύψει την ταυτότητα του κόμματος που επιδιώκει να προκαλέσει την κοινή γνώμη ή να επιτεθεί στα σύμβολα των κρατών.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την πρόσφατη αύξηση της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων και πλαστών φωτογραφιών από ορισμένες υπηρεσίες και τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο αξιωματούχος του Κατάρ σημείωσε ότι η επίσκεψη του βασιλιά Μωάμεθ ΣΤ στο κράτος του Κατάρ «ήταν επιτυχία σε όλα τα επίπεδα και συνέβαλε στην εμβάθυνση και ανάπτυξη των αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, χιλιάδες χρήστες κοινωνικών μέσων άρχισαν να γράφουν μια εικόνα ψεύτικη εικόνα του βασιλιά Μωχάμεθ, στην οποία κρατάει ένα πανό που λέει: "Έχεις τον κόσμο, έχουμε τον Ταμίμ [Εμίρ του Κατάρ]".

Λίγες ώρες αργότερα, ένα μέλος του βασιλικού υπουργικού συμβουλίου αρνήθηκε ότι ο μαροκινός μονάρχης έλαβε τέτοια εικόνα. Μιλώντας στο μαροκινό ειδησεογραφικό πρακτορείο Le360, ο σύμβουλος του βασιλιά Mohamed VI, Γιάσεν Ζεναγκούι, δήλωσε ότι η φωτογραφία ήταν ένα " συγγραφέα photoshop".

YOUR REACTION?

Facebook Conversations