Βραδια MEDASSET στο Ναυτικο Ομιλο Ελλαδος με αρωμα Μαροκου
Βραδια MEDASSET στο Ναυτικο Ομιλο Ελλαδος με αρωμα Μαροκου

Αθήνα, 15/6/2017: Tην Πέμπτη 15 Ιουνίου, το MEDASSET (Mεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) διοργάνωσε το ετήσιο δείπνο του στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος για την ενίσχυση του έργου του. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Βασιλείου του Μαρόκου. Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι μακροχρόνιοι αλλά και πιο πρόσφατοι υποστηρικτές και φίλοι της οργάνωσης. Δωρητής της βραδιάς ήταν η διεθνής δικηγορική εταιρία Norton Rose Fulbright.

κυρία Γεωργία Τρισμπιώτη, κυρία Heidi Νικολάου. κυρία Aïcha Sinaceur, η Α. Ε. ο Πρέσβης του Μαρόκου στην Αθήνα κ.κ. Samir Addahre, κύριος και κυρία Κhalid Sebti, Πρεσβευτής-Σύμβουλος

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. κύριος Samir Addahre, Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα, καθώς και αντιπροσωπεία της Πρεσβείας αποτελούμενη από τους κύριο και κυρία Κhalid Sebti, Πρεσβευτή-Σύμβουλο, κύριο Chafik Cherqaoui, Προϊστάμενο Προξενικής Αρχής, κυρία Aïcha Sinaceur, Σύμβουλο Οικονομικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων, κυρία Amina El Fakir, Γραμματέα Υπουργείου Εξωτερικών, κύριο Abderrazak Trebak, διαπιστευμένο ανταποκριτή μαροκινού πρακτορείου ειδήσεων (MAP), και κυρία Χάιντι Νικολάου, διοικητική υπάλληλο Πρεσβείας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι κύριοι: Λευτέρης Βενιζέλος (Επιχειρηματίας), Καλαμωτουσάκης Γεώργιος (Πρ. Ανώτερος Τραπεζίτης), Παπανικολάου Γιάννης (Ship Building) και οι κυρίες ‘Επη Νικολακοπούλου (Ζωγράφος), Δήμητρα Μουτζούρη, Λάνα Μανδύλα (Kosmocar S.A.), Ειρήνη Νταϊφά (Εφοπλιστής), Vournas Irene (Εμπορικός Ακόλουθος Της Πρεσβείας της Βραζιλίας), Τσιμπιροπούλου Ροξάνη (Πρόεδρος Φίλων Μουσείου Μπενάκη).

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συλλογή από καφτάνια, «Άνοιξη – Καλοκαίρι 2017» της La Stampa, εμπνευσμένη από το Βασίλειο του Μαρόκου. Τα υπέροχα καφτάνια συνοδεύτηκαν από τα χειροποίητα κοσμήματα της κυρίας Βάσως Γαλάτη, τις μαροκινής τεχνοτροπίας τσάντες ALEX MAX, από την WHITE LABEL και τα υποδήματα της Eleanna Katsira. Μακιγιαζ και κομμώσεις επιμελήθηκε το FREDDYMAKEUPSTAGE. Στο πλαίσιο της επίδειξης μόδας, η Πρεσβεία του Βασιλείου του Μαρόκου παρουσίασε αυθεντικά χειροποίητα καφτάνια, djellabas, babouches και αξεσουάρ στα παραδοσιακά χρώματα της χώρας, από την προσωπική συλλογή της κυρίας Sinaceur, ανάμεσά τους ένα κεντημένο με χρυσή κλωστή και Swarovski νυφικό φόρεμα από δαντέλα και λευκό μετάξι, τα οποία χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους. Χορηγός της επίδειξης μόδας ήταν η KONDOVEROS GREEN και η Πρεσβεία του Βασιλείου του Μαρόκου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της επίδειξης είχε η Αλίς Δικαίου.

Οι γαστρονομικές πινελιές της Σεφ της Πρεσβείας του Βασιλείου του Μαρόκου κυρίας Hayat Mouhsine και τα μαροκινά διακοσμητικά αντικείμενα, ευγενική προσφορά του κυρίου Taki, συμπλήρωσαν την μαροκινή ατμόσφαιρα της βραδιάς.

Ελλάδα και Μαρόκο με κοινό σημείο αναφοράς τη Μεσόγειο ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του MEDASSET για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και των βιοτόπων της σε όλη τη Μεσόγειο.

Σημειώσεις προς Συντάκτες:
To MEDASSET ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1988. Είναι διεθνής περιβαλλοντική ΜΚΟ και εταιρία περιορισμένης κατ’ εγγύησης (LBG), μόνιμο μέλος- παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Συνεργάζεται στενά με το MEDASSET Ελλάς, ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1993 και είναι εταίρος στο Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/MAP). Οι δυο οργανισμοί έχουν κοινούς στόχους, όπως είναι η μελέτη και η προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο. Οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσω επιστημονικής έρευνας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, άσκησης πίεσης σε σχετικούς φορείς και ευαισθητοποίησης του κοινού.

YOUR REACTION?

Facebook Conversations